4 Nisan 2012 Çarşamba

NİSAN AYINDA GİDİLEBİLECEK ETKİNLİKLER

KENDİNİ KORUYAN KENTLER SERGİSİ: SİVAS
Tarih: 04 Nisan 2012
Yer: ÇEKÜL Evi, Beyoğlu, İstanbul
Organizasyon: ÇEKÜL 

ÇEKÜL Vakfı arşivi ve ÇEKÜL gönüllüsü mimar Y.Metin Keskin’in fotoğraflarından ve yine Y.Metin Keskin’in suluboya çizimlerindenden oluşan Kendini Koruyan Kentler Sergileri Sivas, 4 - 30 Nisan 2012 tarihleri arasında Beyoğlu’ndaki ÇEKÜL Evi’nde açık kalacak. Kendini Koruyan Kentler Sergileri Diagonal’in desteğiyle gerçekleştiriliyor.
devamını oku

EKO DESİGN KONFERANSI

Tarih: 12 Nisan 2012
Yer: Yapı-Endüstri Merkezi, Fulya, İstanbul Fulya Mah. Yeşilçimen Sok. No:12/430 Fulya, İstanbul 
Organizasyon: Yapı-Endüstri Merkezi 

Alt sponsorlar: InterfaceFLOR, Ytong, Wilo
Hizmet sponsorları: Ersa, Pozitif TV

Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen EKODesign Konferansı’nda, mimarlıktan modaya, ürün tasarımından kentsel planlamaya, pazar araştırmalarından tüketici eğilimlerine kadar tasarımın birçok alanı masaya yatırılacak. 

MİMARİ TASARIMDA DEPREM

Tarih: 04 Nisan 2012 10:00

Yer: Mimarlar Odası İzmir Şubesi, İzmir

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi, 4 Nisan Çarşamba günü, Mimarlar Odası İzmir Şubesi’ nde, "Mimari Tasarımda Deprem" ile ilgili bir seminer düzenliyor. Seminerin konuşmacısı ise; Araştırma Görevlisi Özgür Bozdağ olacak. 
Katılımcı sayısı 30 kişi ile sınırlı olan eğitim için kayıt yaptırmak gerekmektedir. Eğitim, toplam 6 saat sürecektir. 


ULUSLARARASI 2. YEŞİLÇAĞ / GREENAGE SEMPOZYUMU

Başlangıç Tarihi: 26 Nisan 2012
Bitiş Tarihi: 27 Nisan 2012
Yer: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul, Meclis-i Mebusan Cad. No: 24 Fındıklı, 34427 Istanbul-Türkiye 


İlkini 6-8 Aralık 2010 tarihinde gerçekleştiren“Uluslararası YeşilÇağ /GreenAge Sempozyumu”nun ikincisini 26-27 Nisan 2012 tarihlerinde düzenleyecek olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, bu Uluslararası Sempozyum aracılığıyla ekolojik bilincin toplumun tüm kesimlerinde yaygınlaştırılmasını amaçlıyor ve bu bağlamda tüm dünyadan katılımcıların buluşmasına ve farklı ölçeklerde ekolojik/yeşil çözümlerin tartışılmasına olanak sağlamayı hedefliyor.


Yaklaşık 9 davetli konuşmacı ve 46 bildirinin yer aldığı Birinci Uluslararası YeşilÇağ /GreenAge Sempozyumu’nda, yeşil ekonomi odaklı teknolojiler, ürünler ve servislerin sürdürülebilir gelişme sağlamadaki etkin rolü üzerinde yapılan tartışmalar doğrultusunda, İkinci YeşilÇağ Sempozyumu’nun ana teması “Sürdürülebilir Toplumlar ve Yeşil Ekonomi” olarak belirlendi. Bu tema çerçevesinde sempozyum konuları ise “yeşil teknolojiler, etik-felsefe, ulaşım sistemleri, yapı stoğu, çevre iyileştirme, sosyal sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, yeşil ekonomiler” olarak tanımlandı. 

Hiç yorum yok: