4 Şubat 2012 Cumartesi

ESKİMO EVLERİNDE UYANMAK

Kara kış gelip kar da yağınca algıda seçicilik olsa gerek, kış mekanları ve aksesuarları dikkatimi çekmeye başladı. Ve sizlerle paylaşmadan duramıyorum. 
İnternette gezinirken rastladığım bu otel de tam bir kış tatili mekanı. Otel dediysem bildiğimiz otellere benzediğini düşünmeyin.Yer Finlandiya' da , otel ise Eskimo Evlerinden oluşuyor. Bu cam evlerde uyurken yıldızları ve kuzey ışıklarının aydınlattığı berrak gökyüzünü seyredebiliyorsunuz. Kullanılan termal cam iç mekanı sıcak tutuyor, aynı zamanda dışarıda sıcaklık -30 dereceye düştüğünde bile dışarıyı net olarak görmenizi sağlıyor.
Şu büyüleyici ortama bakar mısınız? Daha fazla bilgi isteyenler buraya .




KIŞ = ÖRGÜ MEVSİMİ

Kışın en zevkli hobilerden biri kuşkusuz örgü örmektir diye düşünüyorum. Meraklıları bilirler, farklı modeller araştırırsınız, başladınızmı bitirmeden aklınızı başka işe veremezsiniz. Ben bile özellikle lise- üniversite yaıllarında ciddi mesai harcadığımı ve bayağı da  iş çıkardığımı hatırlıyorum.  
Zaten kendimi bildim bileli anneannemin, babaannemin ve annemin örgü konusundaki marifetleri meşhurdur. Hala annem için kış demek renkli yünlerle ve çeşitli şişlerle geçen akşamlar demektir. O kadar zevkle yoğunlaşarak örüyor  ve ortaya harika işler çıkartıyor ki...
Bu örgü işine siz de meraklıysanız kış geçmeden aşağıdaki fikirlerden yararlanın derim.  Hem çok orjinal hem de sıcacık tutacak tasarımlarla evlerinizi farklılaştırabilirsiniz.

Bu sandalye döşemesi biraz iddialı bir üretim. Örebilen lütfen beni haberdar etsin !

Fotoğraftaki örtünün çok benzeri hem babaannem hem de anneannem tarafından yapılmıştı, 
severek kullanıyorum.

Bu yastık kolay gözüküyor, tam örebileceğim cinsten...

Puf kılıfı da yastıktan sonraki hedefim olsun :) Yapınca mutlaka paylaşacağım.