6 Eylül 2007 Perşembe

Kemaliye - Sn.Bilgin Evi

2007 yılında mimari çalışmalarımızda geleneksel yapılara ve restorasyon projelerine ağırlık verdik. Projesini hazırladığımız ,Tavsan Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Cemalettin Bilgin’ e ait Kemaliye’ deki ev de bunlardan biri. İnşaatı süren 3 katlı yapı, Kemaliye’ nin en güzel mahallerinden biri olan Ariki Mahallesi' nin üst kısımlarında konumlanıyor. Harika bir Fırat Nehri manzarasına sahip. Kademeli arazi yapısı ilçeyi de kuşbakışı seyretme imkanı veriyor.
Kaba inşaatı ve dış cephe kaplamasının tamamına yakını biten evin iç dekorasyonu da hızla ilerliyor. Geçtiğimiz haftalarda vitrifiyeleri, seramikleri, vitrayları monte edilmek üzere gönderdik. İmes içindeki Selen Banyo Aksesuarlarından aldığımız bataryalar geçekten çok şık.


Yörenin mimari özelliklerinden olan tepe pencerelerine uygulanan vitraylar da, binanın en göz alıcı detaylarından biri…Eski Osmanlı motiflerinden esinlenerek çizdiğimiz vitray desenlerinin uygulaması da tam istediğimiz gibi olmuş…Şimdi sırada ahşap imalatları var. Odalara yapılacak geleneksel şerbetliklerin, banyolardaki dolapların, mutfak mobilyalarının uygulama projelerini hazırlayıp imalata vereceğiz. İlerleyen aylarda yapının iç mimarisi ve peyzajı tamamen bittiğinde son halini sizlerle paylaşacağım