15 Ocak 2012 Pazar

DAHA AZ EŞYA DAHA ÇOK MUTLULUK MU ?




Geçtiğimiz günlerde facebookta bir arkadaşımın paylaştığı "Daha az eşya daha çok mutluluk "isimli videoyu görünce Viyana' daki modern tasarımların olduğu bir sergide gördüğümüz oda tasarımı aklıma geldi. Videoda tasarımcı ve sanatçı Graham Hill de daha az eşyanın mutlu olmamızı sağladığını savunuyor.Fotoğrafta göreceğiniz gibi bu çalışmada da , uyuma, depolama, dinlenme elemanları, hatta piyano birbirleriyle bağlantılı çözümlenmiş ve tek renk kullanılarak uygulanmış. Yani teorik olarak tuvaleti de dahil edersek yaklaşık 20 m2 lik bir alanda rahatlıkla yaşayabiliriz.



Üzerinde çalıştığımız projelerde -özellikle ofis, mağaza, iş merkezlerinde-az mobilya, net hatlar kullanmayı savunmama rağmen; iyi niyetli bir " biriktirici " olarak bana küçük alanlar pek yetememiştir. Hobiler ve meslekten dolayı saklanacak onca kalem, kağıt, broşür, promosyonlar, kitaplar, kutular, ıvır zıvır vs. vs. olduğu sürece nasıl sığabilirim ki?


Yılın belli günlerinde köklü bir temizlik harekatına girişiyorum bazen. Bünyede bir hafifleme, rahatlama hissediyorum. Ama yıllardır kullanmadığım bir eşyaya hemen temizliğin ertesinde ihtiyacım olunca bu rahatlama yerini pişmanlığa bırakıyor. Tekrar yenileri biriktiriliyor, bir süre sonra ayıklama yapılıyor, birikiyor...böyle bir kısır döngü anlayacağınız.

Hiç yorum yok: