21 Ağustos 2007 Salı

Tarihi Kentler Birliği Elazığ Buluşması


TKB 2007 yılının üçüncü seminerini Elazığ'da gerçekleştirdi. 4-5 Ağustos 2007 tarihleri arasındaki seminerin başlığı “Geleneksel Kent Dokularının Yeni Gelişme Alanlarıyla Buluşması”ydı.Kemaliye Belediye Başkanı' mızın da konuşmacı olarak katıldığı seminerde biz de davetliler arasındaydık...Çeşitli yarışmalarda ödül kazanan restorasyon projelerimizi diğer katılımcılarla paylaştık ve beğeni topladık.
Elazığ' ın kültürel zenginliği, misafirperverliği ve doğuda karşılaşmayı ummadığımız modernliği ise gerçekten etkileyiciydi.



Özellikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Enis Yeter'in Avrupa'da birçok kentte bin yıllık eserleri görebilme imkanı bulunduğu örnek vererek "Portakal bahçeli meydanlara açılan sokak dokularını 21. yüzyıla taşımışlar. Nerede bizim sokak dokularımız? Nerede geleneksel yapılarımız? Kültür yoksa kent de yok. Bu sloganı tüm Türk insanının bilincine yerleştirmek TKB yöneticilerine tavsiyemdir. Ne kadar toplumumuza anlatırsak, inandırırsak o kadar çok şey kazanmış olacağız." şeklindeki konuşması toplantının amacını özetler gibiydi.

Hiç yorum yok: