23 Ağustos 2007 Perşembe

ASSOS - GİZLİ CENNET


Geçtiğimiz günlerde kısa bir tatil için Assos' taydık. Gerçekten de görmeyenlere şiddetle tavsiye edeceğim bir yer...Zeytin ağaçları, denizi, taş evleri ve tarihi kalıntılarıyla hem ilham verici hem de dinlendirici özelliklere sahip...Ben de bu nimetlerden faydalanarak, üreteceğim aksesuarlarda kullanmak amacıyla bol bol taş, kabuk vb malzeme topladım; mimari arşivime eklemek için de onlarca fotoğraf çektim.
Bizim kaldığımız yer Assos' a 7 km mesafedeki bir tatil köyüydü. Ama sık sık merkeze gidip incik boncuk alışverişi :) yapıp tarihi yerleri gezdik.
Mimari özelliklerini Yunan Medeniyeti' nden alan Assos' ta taş işçiliği ön planda.Tepede bulunan Athena Tapınağı, kentin sembolü diyebiliriz. Özellikle bu sıcakta oraya kadar çıkmak biraz zahmetli olsa da yolun kenarına kurulan tezgahlara bakınarak bir çırpıda tırmanıyorsunuz. Üstelik tepeden aşağıya bakınca da kendinizle gurur duyacaksınız :)Eşe dosta hediyelik almak isterseniz seçenekleriniz: otantik takılar, keten örtüler, Assos yazılı havlu, anahtarlık, küllük ve benzeri ıvır zıvır .Ve tabii ki zeytinyağı...Sakın almadan dönmeyin çünkü şehirlerde satılanlarda aynı lezzeti bulmanız çok zor.
Yöredeki tek problem ulaşım diyebilirim. Bizim gibi özel arabanız olmadan gidecekseniz işiniz zor. Çevreyi gezmek için taksilerden yaralanmanız gerekir ki herzaman bulamıyorsunuz ve biraz masraflı oluyor. Kalacağınız yer Assos Merkez' e uzaksa minübüslerle ulaşım sağlanabiliyor. Fakat son kalkış saatleri 18:30 :) Dolayısıyla akşamları canlı müzik dinleyebileceğiniz mekanlara gitmek için dönüşte taksi sırası beklemeyi yada yürümeyi göze almak gerekiyor.

2 yorum:

Verze dedi ki...

asos a bir gun gittigimde bu enfes yaziyi bir daha okuyacagim..

Menekşe Tasarım dedi ki...

yeni bir blogger olarak,beğenmene sevindim.teşekkür ederim...