8 Kasım 2012 Perşembe

KANEPE SORUNU

Bu sefer özel imalat yapmayalım; piyasada onlarca seçenek var, modellerden model beğenip bir kanepe alıverelim dedik. 
Ve  o andan itibaren kanepe konusu bizim için artık bir problemdi.
Daha önce beraber çalıştığımız, bildiğimiz firmalardan başladık gezmeye. Birincide olmazsa ikincide aradığımızı bulacağımıza o kadar emindik ki. Zaten aradığımızın ne olduğunu da çok iyi biliyorduk ve aslında ağır şartlarımız da yoktu. Kol kısmı geniş olsun, ama olmayabilir de. Ayakları metal olmasın ama olabilir de. Oturma yeri monoblok yada minderli farketmez. Yeter ki rahat olsun diye düşündük. Ama işin içine girince anladık ki " yeter ki rahat olsun " derken çok fazla beklenti içine girmişiz. 2-3 mağaza gezince başarıya ulaşacağımızı düşünürken bir baktık ki Modoko, Addresİstanbul, Kalamış-Erenköy arasındaki bütün mobilya mağazalarını tek tek dolaşmışız.
Bu sene trend yatak gibi kanepeler. Bir dönemin modası "çek-yat" olayının ortadan kalkması, televizyon karşısında rahat oturumlara yönelme gibi düşüncelerle tasarlanan ürünler karşıdan gerçekten de çok güzel görünüyorlar. Çift renkli kumaş ve bol yastık kullanımıyla göz dolduruyorlar. Fakat iş düzgün bir şekilde oturmaya gelince bir türlü rahat pozisyonu bulamıyorsunuz. Bir çoğunda minder derinlikleri oturmaya müsait değil. Ayaklarınızı yanınıza çekip kıvırmanız ya da boylu boyunca uzanmanız gerekiyor. Pozisyon değiştiriken elinizde bir fincan kahve varsa, uzanıp bırakmaya kalksanız çaresiz durumda kalabilirsiniz. Bu kadar sızlanmayalım, seçenekler arasında rahat kanepeler yok muydu? Tabii ki vardı.  Alman ve İtalyan tasarımcıların elinden çıkan ödüllü tasarımlar hemen kendini belli ediyordu. Özellikle Addresistanbul' da bulunan Leolux firması, dışarıdan bakıldığında estetik kaygıları olmayan ama oturur oturmaz ergonomik tasarımdaki profesyonelliklerini hemen anlayacağınız tasarımlar sunuyor.


Leolux Kanepe

Aslında bizim kanepeyi kullanacağımız mekan çok modern değil. İthal ürünler metal ayakları ve keskin hatlarıyla diğer mobilyalara pek uymayacaktı. Buna rağmen rahatlıklarıyla beğenimizi kazanan modelleri almaya kalktık ama geliş süreleri 2 buçuk - 4 ay arasında değişiyordu ve kumaş seçenekleri çok azdı. Teşhirdeki ürünler de boyut ve renk olarak isteklerimize cevap veremeyince yerli firmalara yöneldik. 
Yerli tasarımcılara ait gördüğümüz ilk model uzaktan çok hoştu, ama oturunca kalkamadık. Minder öyle yumuşaktı ki. Ayrıca eğim de arkaya doğruydu, öne uzanmaya kalkınca kanepe sizi arkaya doğru çekiyordu. İkinci model pek aradığımız gibi değildi ama dış güzelliğin ne önemi vardı. İçi güzelse, rahatsa kabullenebilirdik. Fakat bu sefer de oturma yeri derinliği bir hayli fazlaydı. Sırtımı yaslamaya kalktığımda ayaklarım havada kaldı. Sırtımı ve kol altımı yastıklarla doldurdum, ama en ufak harekette yastıklar sıkıştıkları yerden kurtulabilirlerdi. İkinci mağazada da arayışlar aynı şekilde devam etti. Ama sonuç aynıydı. Kanepelerin tamamının oturma kısmı haddinden fazla derin, alçak ya da yüksekti. Bel boşluğum hiçbir zaman dolmadı, ayaklarım havada kaldı, oturdum kalkamadım vs. Yine de uygun bir tasarım bulmaya kararlıydım. Yıllardır kalitesine güvendiğim, her aldığım ürününü tepe tepe kullandığım Casa Mobilya da karar kıldım. Müsterilerimize aldığımız ürünler haricinde, 15 yıldır annemlerin kullandığı oturma grubundan ve 4 senedir bizim çalışma odamızda kullandığımız kanepe ve koltuktan o kadar memnunuz ki... Bu sefer de aklımızın yattığı, içimizin sevdiği 2 modeli Casa Mobilya' da bulduk. İkisinden birini seçeceğiz. Misafirlerimiz de rahat edebilir, biz de akşamları sorunsuz oturabiliriz gibi görünüyor. Şimdilik kanepe sorununu çözdük gibi.

 Casa Diva Kanepe
Casa Fly Modeli



Hiç yorum yok: